Disse ting må du ikke gøre

Alle de træningsfejl, dumheder og almindelige smuttere, som du skal undgå, når du er i fitnesscenteret eller i gang med et træningsprogram derhjemme.

 1. Lad nu for guds skyld være med at køre dig selv helt ud. Følg dit træningsprogram og lad vær med at tilføje en masse ekstra øvelser, fordi du føler, der er mere i kroppen. Du skal nok nå dine resultater, hvis du følger programmet. Gør du det sværere for dig selv, mister du bare motivationen.
 2. Don’t be a quitter. Du når ingen steder, hvis du giver op under din træning, eller hvis du slet ikke kommer af sted.
 3. Du skal ikke forsøge at stramme din krop op, at tone dine muksler eller smide fedtet på røven. Det kan ikke lade sig gøre! Man kan ikke smide fedt lokale steder på kroppen, og man kan ikke få markerede muskler uden at smide sit fedt. Det svarer til at drikke vand fra et glas og håbe på, vandet kun forsvinder i den ene side af glasset. Fokuser på at blive stærkere og spis rigtigt, og du vil få større muskler, mens du smider dit fedt. 100 mavebøjninger om dagen giver dig ikke sixpack på ti dage, hvis du ikke smider fedtet først.
 4. Drop alle de små crap-øvelser som alle andre laver nede i fitnesscenteret. Bicep curls, fransk pres, kabeltræk og så videre er unødvendige. Fokusér på de store øvelser som squat, dødløft, bænkpres, chin-ups og så videre. Du kommer ingen vegne med øvelser, der kun træner isolerede muskelgrupper. Compound-øvelser er vejen frem – altså øvelser der træner flere muskelgrupper på én gang. Læs her hvorfor..
 5. Ligesom råd nummer 4. Drop maskinerne! Det er små, crap-øvelser, og de fleste af dem giver minimale resultater, selvom du sveder på dem hver dag i tre måneder. Frivægtsøvelser giver så meget mere.
 6. Lad vær med at lytte til alle andres træningsråd. Du kan få fyrre forskellige råd om dagen, og du bliver skrupforvirret. Find et træningsprogram, du stoler på, og stick with it. Skal du tage imod alle de idiotiske råd, du får, så ender du med at sidde i lotusstilling på en gymnastikbold, mens du laver kabeltræk helt ind i helvede. Hvis du er heldig, så slipper du med et knæk på stoltheden.
 7. Bliver du skadet, så giv dig selv en pause eller fokuser på genoptræning. Gør din træning ondt på andre måder end muskelømhed, er det din krops signal op at holde en pause. Slap nu bare lidt af og træn, hvad der så kan lade sig gøre.
 8. Du skal ikke træne til failure. Mange tror fejlagtigt, at de skal træne til deres muskler ikke kan mere. Nej! Træn de antal reps, som du skal have og ikke flere. Din krop kan ikke blive stærkere, hvis du træner til failure hver gang. Og du vil være mere ødelagt til næste træning. Failure er okay inden for konditionstræning, men ikke inden for styrketræning.
 9. Drop alle undskyldningerne. Jeg har et dårligt stofskifte, jeg trænede jo for to dage siden, jeg er træt, jeg har lidt hovedpine eller jeg kommer alligevel aldrig nogle vegne med træning. Vi har hørt det hele før, og vi er ikke imponerede. Hvis du vil brokke dig, så ring til din mor.
 10. Der er ingen grund til at flippe ud fra den ene dag til den anden og ændre dit liv drastisk. Få nogle gode vaner, du kan overholde.
 11. Lad være med at begynde for tungt, når du skal i gang med din træning. Start lavt – faktisk skal du starte latterligt lavt. Få så kan du få styr på teknikken, før du stiger i vægt og vende din krop til din træning. Har du ikke løbet længe, så start med korte distancer. Har du ikke squattet i lang tid, så start kun med vægstangen. Jo lavere du starter, desto højere kan du komme op.
 12. Alle har på et eller andet tidspunkt trænet efter split-programmet, hvor du træner ryg og biceps den ene dag, og skuldre, bryst og triceps den anden. Skyl det ud i toilettet. Det er oldnordisk, og resultaterne er også derefter. Du opnår maksimalt lidt hypertrofi hist og her, men reel styrke tager alt for lang tid. Mange, inklusiv mig selv, har trænet efter split-program i alt for lang tid uden at få det store ud af det.
 13. Du må aldrig gå ned på opvarmning. Det kan føre til skader. Hvis du til gengæld varmer for meget op, ødelægger du din styrketræning. Læs her, hvordan du laver korrekt opvarmning.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/liftandrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.